BejelentésMátraderecske - Mofetta gyógygázfürdő
Mátraderecske nem hivatalos közérdekű oldalai. Mátraderecske gyógygázfürdő - Mofetta-Palóc Út

MENÜ
Mindnyájan az egészség "fogyasztói" vagyunk


Határokon átívelő találkozó és egészség program
Egészségőr - 2011. október 20. 11:03 - Irta: Dr. Szalontai Éva

 

A Mátraderecskei mofettás kezelésre is ezen a napon jelentkeztek az érdeklődők. Dr. Gyetvay Gyula, a Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő igazgató-főorvosa 150 fő térítésmentes kezelését vállalta fel. 50 főt Forgó Gábor polgármester irányításával autóbusz hozta-vitte. Megnézték a Recski Büntetőtábort, Palócföld nevezetességeit. Részt vettek a Gyógygázcentrum mofettás kezelésében és megfürödtek a fehériszapos Kincses Gyógyfürdő gyógyvizében.

 

Dr. Gyetvay igazgató-főorvos, tájékoztatást adott a mofettáról, és az iszapos, sós, Kincses Gyógyfürdőről. A széndioxid-gáz gyógyító alkalmazása már kétezer éves, a római kori orvoslás is ismerte. Vulkáni utóműködésként gyakran jelentkezik gázkiömlés, és ez a véráramba bejutva keringést javító, gyógyító hatású. A Magyarországon egyetlen gázfeláramlást a mátraderecskeit, 1999-ben gyógygázzá, 2006-ban Gyógygázfürdő Központtá minősítette az Egészségügyi Minisztérium.

 

A mátraderecskei Kincses Gyógyfürdő a legjobb magyar gyógyvizek között szerepel. Gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas-kénes, a kalcium, magnézium, nátrium hidrogénkarbonátos, kloridos jelleget. A gazdag ásványi-anyag tartalma jelentősen hozzájárul a reumatikus mozgásszervi megbetegedések, a csontritkulás, a degeneratív gerinc-ízületi, gyulladásos, idegrendszeri betegségek, sérülések gyógyításához. Tartós életminőség javulást biztosít.

 

Az autóbuszon utazás alatt is az egészség volt a fő téma. Neves professzorok, egészségügyi szakemberek mondták el véleményeiket, javaslataikat, hogyan lehetünk, maradhatunk egészségesek.

 

Dr. Sebestény Andor, Dr. Czeglédi József, Dr. Sárkány Péter, Jankovszky Sándor, Dr. Schuszter András, Maria Helman, Bánsági Györgyné, Mészáros Zsuzsa, Bauer László/. Az "A Kontroll" Országos Fogyasztóvédelmi Újság szerkesztősége nevében Széchenyi László mondott meleg hangú köszönetet a mátraderecskei részvételért, remélve, hogy a hasonló színvonalú programok ismétlődnek.

 

A buszon voltak résztvevők Amerikából, Venezuelából, Algériából, Lengyelországból, akik ugyancsak elismerésüket fejezték ki, és ígérték: elviszik országaikba a mofetta és a fehér iszapos gyógyvíz jó hírét.

Forrás: AKontroll Országos Fogyasztóvédelmi Oldal
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!