BejelentésMátraderecske - Mofetta gyógygázfürdő
Mátraderecske nem hivatalos közérdekű oldalai. Mátraderecske gyógygázfürdő - Mofetta-Palóc Út

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Turizmus Panoráma BulletinTurisztikai projektek svájci-magyar együttműködésben
2011.12.14. 16:58 | 
Turizmus Panoráma Bulletin  


A mátrai gyógyturizmusról és a tiszai fenntartható turizmusról kötött projekt megállapodást a Svájci Nagykövetségen a Svájci Hozzájárulás Hivatala és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében jóváhagyott megállapodást ünnepélyes keretek közt szerdán írta alá Christian Mühlethaler nagykövet, az NFÜ részéről pedig Simó Balázs főigazgató.

A Mátrai Gyógyintézet Gyógyító Régiók című pályázatát 1,1 millió svájci frankkal támogatják, mely 85 százalékos támogatási intenzitást jelent. A cél olyan márkatermék kialakítása, amely az észak-magyarországi és az észak-alföldi régió adottságait kihasználva a turisták számára vonzó és jól beazonosítható célhelyet jelent. A Gyógyító Régiók ernyőmárkára épül az „Orvosi turizmus” és a „Gyógyító klíma”, mint márkaesszencia. Ezek háttere a tudományos kutatásokkal alátámasztott orvosi és az azon alapuló egészségügyi tevékenység aktív és krónikus területeken. A tudástranszfert megalapozó tevékenységek: primer és szekunder kutatás a termék és márkafejlesztési stratégia előkészítésének érdekében, turisztikai és egészségügyi szolgáltató területen partnerség kialakítása a márka hosszú távú fejlődésének és az egészségügyi turizmus iparággá szervezésének érdekében, valamint képzés keretében kkv-k és egészségügyi szolgáltatók felkészítése a márka és termék menedzselésére, kompetenciák fejlesztése, melyekkel képessé válnak a márka értékeket közvetíteni, vendégbarát szolgáltatói magatartást formálni. A Mátrai Gyógyintézet partnerei: Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület, Dr. Rubovszky Tanácsadó és Turisztikai Bt., Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület, Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület, Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, Mátraderecske Községi Önkormányzat.


A Térinformatika az Önkormányzatokért Alapítvány Táji értékeken alapuló, fenntartható turizmus fejlesztése című pályázatát 1, 049 millió svájci frankkal támogatják, mely 78,5 százalékos támogatási intenzitást jelent. A cél a kiválasztott 7 tájcentrum természetes, ökoturisztikailag jelentős élőhelyeinek – Tisza menti vizes élőhelyek, Kelet-Cserhát füves és folyóvízhez kapcsolódó élőhelyek – fenntartható tájhasználatára és egyben turisztikai attrakciófejlesztésére építve növelni a kedvezményezett kistérségek versenyképességét. A turisztikai kínálatba bekerülő új vonzerők jól illeszthetők a már feltárt és kiépített ökoturisztikai fejlesztésekhez, és a stratégiákban is megfogalmazott kínálatfejlesztéshez. Elsősorban a természeti erőforrásokra, helyi értékekre, hagyományokra lehet alapozni, melyek sok évszázados környezetkímélő tájgazdálkodási ismereteken nyugszanak, és jelenlegi turisztikai kínálatba való bevonásuk még alacsony szintű. A projekt területén megtörténik a turisztikai sajátosságok feltárása, rendszerezése, a természeti erőforrások hasznosításáról képzési kataszter készül, s létrehoznak egy szakma specifikus turisztikai klasztert, amely többek közt új turisztikai védjegyet alapít. A Térinformatika az Önkormányzatokért Alapítvány partnerei: Szolnoki Főiskola, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület, Kozárdért Alapítvány, Nagyalföld Környezetvédő és Térségfejlesztő Egyesület, Tiszaliget Turisztikai és Vendéglátó Kft.

Az Európai Unió és Svájc között 2006-ban létrejött megállapodás értelmében Svájc a 2004-ben csatlakozott tíz tagország részére a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésének érdekében 5 éven keresztül összesen 1 milliárd svájci frank hozzájárulást biztosít. Ebből Magyarország részesedése bruttó 130 millió 738 ezer frank. A Svájci-Magyar Együttműködési Program (Svájci Hozzájárulás) lebonyolításának koordinációját a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség látja el. A jóváhagyott 9 prioritási terület közül a magánszektor fejlesztésére és a kis- és középvállalkozások exportjának elősegítésére 3 millió svájci frank áll rendelkezésre. Ezen prioritási terület keretében turisztikai vendéglátáshoz kapcsolódó oktatási programok és turisztikai célpontok, turisztikai márka- és termékfejlesztési mintaprogramok tervezésére, turisztikai vendégfogadás és vendég-elégedettség fejlesztését szolgáló minősítési, képzési és tréningprogram kialakítására és lebonyolítására lehetett pályázni.


A beérkezett 6 projektötletből a 2011. szeptember végi végső döntés értelmében a most bemutatott 2 projekt nyert támogatást. Mint azt a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről az aláíráson résztvevő Nemes Andrea főosztályvezető hangsúlyozta, a projektek jól illeszkednek az Új Széchenyi Tervhez. További információk a www.nfu.hu és a www.swiss-contribution.admin.ch/hungary honlapokon érhetők el.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!